A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

Filename: controllers/site.php

Line Number: 102

VARGA-Flexo Kft. - Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása.

Két teljes értékű gép egy áráért

Adatok
Paraméter Metrikus Angolszász
Laminálási szélesség 500-1500 mm 19.5-59˝
Laminálási sebesség 200 m/min 61´/min
Tekercsvágási sebesség 400 m/min 122´ /min
Maximális tekercsátmérő (lamináló) 800 mm 31.5˝
Maximális tekercsátmérő (tekercselő) 600 mm 23.5˝
Ragasztórendszer Két komponensű, oldószermentes
Alapanyagok PAPÍR, BOPP, METBOPP, GBOPP, PET, METPET, CPP, PA, HDPE, LDPE (valamint egyéb egyedi, tekercses alapanyagok)

 

 

OKTOFLEX | PREMIUM

en hu ro

OKTOFLEX | STANDARD

en hu ro

OKTOFLEX | CASING

en hu ro

LAMINÁLÓ - TEKERCSVÁGÓ

en hu ro

NYOMATELLENŐRZŐ RENDSZER

en hu ro

Print 4.0

en hu ro

Varga-Flexo

en hu ro

Lamináló

Adatok
Paraméter Metrikus Angolszász
Laminálási szélesség 500-1500 mm 19.5-59˝
Laminálási sebesség 200 m/min 61´/min
Tekercsvágási sebesség 400 m/min 122´ /min
Maximális tekercsátmérő (lamináló) 800 mm 31.5˝
Maximális tekercsátmérő (tekercselő) 600 mm 23.5˝
Ragasztórendszer Két komponensű, oldószermentes
Alapanyagok PAPÍR, BOPP, METBOPP, GBOPP, PET, METPET, CPP, PA, HDPE, LDPE (valamint egyéb egyedi, tekercses alapanyagok)

 

 

OKTOFLEX | PREMIUM

en hu ro

OKTOFLEX | STANDARD

en hu ro

OKTOFLEX | CASING

en hu ro

LAMINÁLÓ - TEKERCSVÁGÓ

en hu ro

NYOMATELLENŐRZŐ RENDSZER

en hu ro

Print 4.0

en hu ro

Varga-Flexo

en hu ro

Két teljes értékű gép egy áráért!

A növekvő piaci verseny egyre magasabb minőségű csomagolóanyag előállítását igényli. Ennek egyik lépcsője a laminálási technológia, mellyel a különféle anyagok jó tulajdonságait összeadva, egy többrétegű anyagszerkezetet hozhatunk létre, így szinte bármilyen felhasználási területre tudunk minőségi csomagolóanyagot gyártani. A nyomtatás szempontjából fontos, hogy a nyomatot két anyag közé zárhatjuk és így a jobb esztétikai hatáson túl a csomagolóanyag szigorúbb egészségügyi követelménynek is megfelel. A laminálógépek nem minden esetben használhatók ki teljes műszakban, mivel nem minden nyomtatott anyagot kell laminálni. Laminálás után viszont mindig szélezni kell az anyagot, illetve ha több pályát egymás mellett nyomtattunk, akkor a tekercset szét is kell vágni. Ezért tekercsvágógépre feltétlenül szükségünk van a laminálógép mellé. Európában egyedülálló módon ipari pengés tekercsvágó egységet szereltünk fel az általunk gyártott laminálógépekre, így egy beruházásból két teljes értékű géphez jutnak a Vevőink jobb kihasználtsággal és gyorsabb megtérüléssel.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Két teljes értékű gép egy áráért!

Tekercsvágás és laminálás egy gépen

Laminálás

Laminálásnál az egyik anyag felületére egyenletesen felhordunk egy vékony ragasztóréteget, majd a másik anyagot a levegő kiszorításával hozzápréseljük, így duplex anyagot kapunk. Ezt a műveletet megismételve triplex anyagszerkezetet jön létre. Az általunk gyártott oldószermentes, tekercses laminálógépek langyos ragasztókkal működnek, így lehetőség nyílik a nagy tételek mellett a kis tételek gazdaságos és jó minőségű gyártására és a korábban használatos, környezetre káros oldószeres technológia kiváltására.

Az oldalról cserélhető sleeve-es laminálómű 5 hengerből áll melyek közül kettő fűtött a ragasztó hőmérsékletének szabályzása érdekében. A lamináló henger egy beépített léghenger, amire oldalról lehet speciális szelepek segítségével a léghenger palástjánál rövidebb (a laminálási szélességgel megegyező méretre vágott) gumizott lamináló sleeve-et felhúzni a léghenger közepére.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Laminálás
Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Tekercsvágás

Tekercsvágás

Egy átkapcsolással és az anyag átfűzésével átváltható a laminálógép ipari pengés tekercsvágóvá, így két feladatot egy gép képes elvégezni jobb kihasználtsággal és gyorsabb megtérüléssel. A beépített bobinahenger osztása 3 mm. Alapfelszereltség a szélelszívó, ami a laminált anyagok szélezésénél szükséges és a lézeres jelölő, melynek bekapcsolása esetén egy lézer vonal jelenik meg megjelölve a vágás helyét és a dudák helyzetét mindkét expanziós tengelyen, így a dudák beállítása könnyedén elvégezhető a tekercs szétvágása esetén. Rendelhető még körkéses vágóegység papírhoz.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Ragasztóadagolás

Ragasztóadagolás

A ragasztóadagoló berendezés feladata a kétkomponensű ragasztó páramentes tárolása, előmelegítése, a két anyag összekeverése és a laminálógépbe történő adagolás a beállított arány szerint úgy, hogy a ragasztószint a hengerek között a fogyás figyelembevételével állandó legyen. A laminálógépbe két henger közé kerül a ragasztó, oldalirányú kifolyását állítható műanyag terelőkkel akadályozzuk meg, így kis mennyiséget kell egyszerre bekeverni, nem keletkezik sok ragasztóselejt a laminálás végén. A ragasztó egyenletes összekeverését egy pneumatikus keverő is segíti, mely a laminálógépre van szerelve és a hengerek között állandó alternáló mozgásával biztosítja az adagolt ragasztó elkeverését. A gép megállása esetén a ragasztót tároló hengerek továbbforgatásával a ragasztó kötési idejét hosszabbítjuk meg, így csökkentve a beszáradást. Az adagoló fel van szerelve statikus keverőfejjel, fogaskerék-szivattyúval, frekvenciaváltóval, páramentesítővel és fűtéssel, melyeket a laminálógép színes érintőképernyős kezelői felületéről vezérelhetünk. A komponensek a keverőfejig külön érkeznek, így elmosni csak egy rövid szakaszt kell. A ragasztóadagoló tartályában akár napokig is eltartható a ragasztó, így csökkentve a ragasztóselejtet.

Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Felépítés

FELÉPÍTÉS: A gép 6 m2 alapterületen elfér, telepítése egyszerű és a működtetéséhez csak elektromos áramra és levegő csatlakozásra van szükség. A 3 tonnás, robusztus öntöttvas vázra épülő gép nagy stabilitását az erős távtartók is biztosítják.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Sebesség

SEBESSÉG: A gép mechanikai sebessége, ami egyben a legnagyobb tekercsvágási sebesség, 400 m/perc, a legnagyobb laminálási sebesség pedig 200 m/perc.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Szélesség

SZÉLESSÉG: A lamináló-tekercsvágógép meghatározó paramétere a laminálási szélesség. Tapasztalatunk alapján az alapanyagokat vágási felár nélkül 1200 és 1300 mm között lehet megvásárolni. A lamináló-tekercsvágógép a laminálási munkák utáni tekercs- és szélvágáson kívül a nyomtatáshoz szükséges alapanyagok előkészítésére is alkalmas, ezért az általunk gyártott lamináló-tekercsvágógépek többségét 1200 mm-es legnagyobb laminálási és 1300 mm-es legnagyobb anyagszélességgel rendelik. Egyedi gépgyártóként a Vevő igényei szerint a legnagyobb laminálási szélesség 500 és 1500 mm között lehet.Flexonyomógépek, tekercsvágók, laminálók gyártása | Tekercselő

TEKERCSELŐ: A tekercselők feladata az alapanyag le- és feltekercselése. Mindegyik tekercselőt külön motorral és csúcsminőségű szervo-frekvenciaváltóval szabályozzuk beépített húzóerőmérők segítségével, melyek tekercsátmérőtől és pályasebességtől függetlenül 5 Newtonon belüli állandó húzóerőt tartanak csekély energiafelhasználással. A kívánt húzóerőt színes érintőképernyős kezelőfelületen lehet beállítani. A tekercselők alkalmasak kétirányú tekercselésre, és az anyag megfogását levegős expanziós tengelyekkel biztosítjuk. A letekercselők után szélvezérlő rendszert szereltünk fel ultrahangos érzékelőkkel, így biztosítjuk az anyag egyenletes oldalirányú vezetését. Az „A” letekercselőn ezt kiegészítjük egy CCD kamerával, amivel nyomatra is lehet szabályozni, függetlenül attól, hogy folyamatos, szaggatott vagy, hogy milyen széles a nyomat. Ennek a szabályzásnak a jelentősége tekercsvágásnál jelentkezik, amikor a nyomathoz képest kell széleznünk. A feltekercselőn oldalanként állítható pneumatikus vasalóhenger segíti a levegő kiszorítását a tekercsből. Az alapfelszereltség 1 db 800 mm-es és 2 db 600 mm-es legnagyobb tekercsátmérőjű tekercselőt tartalmaz.© 2018 Copyright Varga-Flexo Kft. Minden jog fenntartva!